Vzporednice med Slovenijo in Makedonijo

July 16, 2021
July 16, 2021 Alenka

V Sloveniji se dogaja makedonski scenarij nasilne zamenjave oblasti.

Tako, kot je leta 2014 Socialdemokratska unija (SDSM) Zorana Zaeva v Makedoniji začela z rušenjem vlade desno konservativne VMRO-DPMNE premierja Nikole Gruevskega, tako se rušenja Janševe vlade danes lotevajo leve stranke, še posebej Socialdemokratska stranka (SD) Tanje Fajon. Scenarij je isti. Metode so iste. Laži so iste. Medijski konstrukti so isti. Celo akterji so isti. Kot pika na i pa so se z zadnjim referendumom v Sloveniji aktivirale še številne civilnodružbene organizacije, kar predstavlja zadnje orožje levičarjev v boju za prevzem oblasti, za katero verjamejo, da jim nikoli ne bi smela biti odvzeta.

V Makedoniji jih je dokazano financirala Fundacija odprta družba (Open Society Foundation) Georga Sorosa. Podatke o financerjih slovenskih aktivistov še čakamo. A eno je jasno. Tako kot je za svoje cilje civilnodružbene organizacije izkoristil Zoran Zaev, tako jih bo za svoje cilje izkoristila Tanja Fajon. Tanja in Zoran sta namreč prijatelja. Dobra prijatelja kot se rada pohvali Tanja. Oba pa sta prijatelja družine Soros.

Pa povlecimo vzporednice.

Tedenski protesti v Makedoniji so sprva potekali mirno, kasneje pa so protestniki svoje aktivnosti začeli stopnjevati in so postajali čedalje bolj agresivni. Se vam zdi znano? Z barvami so oskrunili številna poslopja, zastraševali so poslance vladne koalicije, med protesti napadali policiste, jih poškodovali, v enem izmed napadov pa so celo zažgali prostore takratnega predsednika države Ivanova.

Slovenija zaenkrat še ni tu, smo pa blizu – med drugim se že dogajajo napadi na poslance, protestniki pa so tudi že napadli mojo hišo. Makedonska policija je takrat ravnala zadržano. Prijete in obravnavane protestnike so sicer obtožili vandalizma in uničevanja tuje lastnine, hujša kazen pa ni doletela nikogar. Slovenska policija ravna enako.

In kaj je motilo protestnike v Makedoniji? Vse! Gruevskemu so očitali, da si želi podrediti medije, da je fašist, da je diktator, izmislili so si celo vzdevek za njegov »režim«: Gruevizem. Znano? Vsako potezo vlade, vsak sprejet zakon, vsak problem so izkoristili za opravičevanje napadov nanj. Gruevski je bil kriv za slab zrak v Skopju in drugih makedonskih mestih, smrt fanta, ki ga je pretepel varnostnik, za smrt deklice zaradi neprimernega zdravljenja, za pokol otrok, ki so jih ob nekem jezeru blizu Skopja pobili albanski teroristi…

In kaj je motilo protestnike v Makedoniji? Vse! Gruevskemu so očitali, da si želi podrediti medije, da je fašist, da je diktator, izmislili so si celo vzdevek za njegov »režim«: Gruevizem. Znano?
In kaj je motilo protestnike v Makedoniji? Vse! Gruevskemu so očitali, da si želi podrediti medije, da je fašist, da je diktator, izmislili so si celo vzdevek za njegov »režim«: Gruevizem. Znano?
Vir slike: EPA

Kot najučinkovitejše orožje proti vladi Gruevskega, pa so se izkazali nelegalno pridobljeni prisluhi vladnim poslancem in ministrom. Čeprav so bili prisluhi pridobljeni nezakonito s pomočjo tajnih služb in avtentičnosti ni mogel potrditi nihče, so jih socialdemokrati preko njim lojalnih medijev in sodišč izrabili za dokazovanje kriminala Gruevskega. Prisluhi, za katere je Gruevski ves čas trdil, da so zmontirani, so se pokazali za najučinkovitejše orožje proti njegovi vladi.

Se spomnite Galeta? Se spomnite objave posnetka pogovora Počivalška? Pripravite se na naslednji val prisluhov, konstruktov in podkupovanj. Zagotovo se bo zgodilo! Eden takih konstruktov je bil že referendum za pitno vodo, ki ni imel veze s pitno vodo. Med tem ko župan Ljubljane mirno gradi kanalizacijo čez vodovarstveno območje, s katerim se napaja glavno mesto, to ne levih lojalnih medijev ne protestnikov oz. pobudnikov referenduma ni nikoli posebej motilo. Vsaj ne toliko, da bi protestirali pred mestno hišo. Nikoli! Da bi bila rada Fajonka že sedaj mandatarka je pa tudi obelodanila.

Le še poslance je treba podkupit, ali pa jim groziti. Tako kot je to storil Zaev.

Tako kot v Sloveniji, so za napade in plasiranje laži ter dezinformacij v evropskih institucijah glede »režima« Gruevskega v Makedoniji skrbeli ravno levi slovenski evropski poslanci. Fajonova, Thaler, Kacin (takrat še levičar), Vajgel in Šoltes so bili glavni podporniki rušenja Gruevskega v evropskem parlamentu. Samuel Žbogar je bil izvršitelj v Makedoniji.

Isto se dogaja danes z Janšo, ko je svoj pisker pristavila še evroposlanka Joveva, drugače velika podpornica Zaeva. Verjetno jim Zaev (danes znan kot balkanski kralj marihuane) vrača uslugo na drug način. Le kateri?

In kakšne so bile posledice nasilne menjave oblasti v Makedoniji? Po zamenjavi Gruevskega in inštalaciji režima Zorana Zaeva je Makedonija doživela totalni kolaps. Da bi bil všečen evropskim in ameriškim gospodarjem ter zagotovil sprejem Makedonije v NATO, je Zaev mimo referendumske volje volivcev z Grki sprejel sporazum iz Prespe. Podpisal je totalno kapitulacijo, s pomočjo ustrahovanja in izsiljevanja opozicijskih poslancev pa je dosegel kvorum za spremembo ustave in izbris Makedoncev iz karte sveta. Ustvariti je želel nov narod – Severnomakedonce po okusu Bolgarov in Grkov. V zameno za neomejeno moč vladanja seveda.

Na to smo kot edina stranka v slovenskem parlamentu opozorili ravno v SNS pri ratifikaciji pristopa Makedonije v NATO.

V času vladanja Zaeva je Makedonija po stanju korupcije v državi po podatkih Transparency international nazadovala iz 65 na 111 mesto. Korupcija in plenjenje državnega premoženja sta osnovna dejavnost njegove vlade. Zaev je med drugim v državi legaliziral pridobivanje marihuane za »zdravstvene namene«, a na plantaže, ki jim je država podelila koncesijo in so vse v lasti njegove družine in prijateljev, nima nihče dostopa. Niti policija.

Človekove pravice in svoboščine ter civilnodružbene organizacije je pozabil tisti trenutek, ko je postal predsednik vlade.

Enako bo storila Fajonova. Garantiram! Razvrednotila bo vse kar je slovenskega, kar se je najbolje videlo ob 30. obletnici dneva državnosti. Cilj je seveda denar. V igri je v glavnem zgolj in samo denar, ki ga je zagotovila vlada iz fondov EU za okrevanje po covidu-19. Leve vlade so v teh 30. letih samostojnosti vzpostavile popoln sistem »zakonite« kraje državnega premoženja, kar lahko vidimo na vseh področjih, od zdravstva do infrastrukture…

In ne, tu ne govorimo o tisočih evrov, ampak o milijonih in milijardah drage Slovenke in Slovenci. Med tem ko vi stojite v čakalnih vrstah in čakate na obravnave, si levičarji delijo milijone. Tudi danes oz. bolje rečeno še posebej danes, ker jim Janša to mirno pusti delati!

Večina civilnodružbenih organizacij v Makedoniji, s katerimi je Zaev rušil Gruevskega, se je kasneje obrnila proti njemu. Enako se bo zgodilo tudi v Sloveniji, ko bodo razni Jenulli, Čordići in ostali aktivisti dojeli, da so bili zlorabljeni za politične cilje levih strank. Zagotovo! A takrat naj bodo pripravljeni, ker bo spoštovanje vladavine prava in človekovih pravic dobilo nov pomen.

V Makedoniji je Zaev uvedel internetno policijo, mirne protestnike je policija kar naenkrat začela zasipati s solzivcem, pendreki, aretacijami… Da bo tak odnos do drugače mislečih v bodoče pod vladavino levih izvajala tudi slovenska policija, ne dvomim. Obrise smo videli pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani.

Zaev je poskrbel za strahovlado brez primere v Evropi. Tisto po vzoru Lukašenka. Z Lukašenkom pa si deli še nekaj. V popolnosti si je podredil medije, sodišča in tožilstvo, nekako tako, kot to želi levica v Sloveniji. Tisto, kar je očital Gruevskemu, je Zaev izpeljal sam, kar pa mu v bistvu niti ni bilo težko, ker je Gruevski naredil isto napako, kot jo sedaj dela Janša.

Vse stare komuniste je pustil na položajih ključnih državnih inštitucij, zato jih je lahko Zaev aktiviral takoj, ko jih je najbolj rabil.

Kako deluje diktatura socialdemokratov v Makedoniji je najbolje vidno na primeru zaprtja protestnikov, ki so leta 2017 revoltirani vdrli v parlament. To so storili po večtedenskih protestih, ko so Zaevi socialdemokrati v koaliciji z albanskimi strankami na nelegalen način za novega predsednika parlamenta imenovali Albanca in nato v makedonskem parlamentu prepevali albansko himno.

Posamično jih je sodnica na predlog tožilke, obe sta simpatizerki socialdemokratske stranke Zaeva, obsodila v povprečju na po 15 let zapora zaradi terorizma oz. skupaj na več kot 216 let zapora. Da gre v Makedoniji za politične zapornike je razsodilo sodišče na Švedskem, ko je enemu od obtoženih prebežnikov podelilo politični azil. Makedonija je poleg Belorusije tako edina evropska država, ki ima politične zapornike. Kmalu bo med njimi tudi Slovenija, pod vladavino levih seveda.

In še nekaj je zanimivo. Gruevskega so kasneje obsodili na dve leti zapora zaradi nabave »oklepnega« Mercedesa za protokolarne potrebe. Očitali so mu nabavo mimo javnega razpisa. V medijih, tudi naših, so širili laži, da je kupil avto za svoje namene. Danes se s tem Mercedesom vozi Zaev, Gruevski pa je spektakularno prebegnil na Madžarsko. Dva taka Mercedesa je na enak način v Sloveniji nabavila tudi vlada Marjana Šarca, s to razliko, da smo mi plačali več. Se je komu kaj zgodilo? Je kdo trznil? Nihče.

Le še poslance je treba podkupit, ali pa jim groziti. Tako kot je to storil Zaev.
Le še poslance je treba podkupit, ali pa jim groziti. Tako kot je to storil Zaev.
Vir slike: EPA

Ko pa bo prišel čas zamenjave oblasti in bodo taisti sodniki, ki jih je Janša kazal predsednici evropske komisije, sodili njemu zaradi nečesa pač, bo verjetno tako zanj, kot je bila to za Gruevskega, edina rešitev beg na Madžarsko k Orbanu.

Janša verjetno ne bo nikoli več sestavil vlade. Ne samo, da bo imela levica večino, zmagovalka na levem bloku bo zagotovo SD s Tanjo Fajon na čelu. Ne pozabite, da si je z uvozom albanskih volivcev in divjem podeljevanju državljanstev, tudi v času vlade Janeza Janše, Fajonka zagotovila več kot lojalno bazo volivcev. Podpira jo tudi veliko v Sloveniji živečih Severnomakedoncev lojalnih Zaevu. Ti so tudi zagotovili izvolitev v evropski parlament Jovevi. To niso Makedonci. Pravih Makedoncev v Sloveniji je malo in ti niso nikdar podpirali Zaeva in preimenovanja njihove države. So pa to naredili Joveva, Fajonka, Šarec, Cerar…

In na koncu bo Janša končal kot Gruevski. Zakaj? Ker je slep in gluh za vsa opozorila. To se vidi tudi po njegovem in Logarjevem odnosu do Zaeva. Med tem ko Zaev podpira Fajonko in sodeluje v raznoraznih konstruktih proti Janši (domnevni zemljevid nove delitve Balkana iz t. i. »NON-PAPER« je prišel namreč ravno iz Makedonije), Logar in Janša podpirata njegovo skorumpirano vlado v prizadevanjih za pričetek pristopnih pogajanj v EU. Če ne drugega, bi morala Zaevu zagroziti z blokado že zaradi prej omenjenih političnih zapornikov, kar sem v poslanski pobudi zahteval tudi sam, pa nič.

In kot je Gruevskemu ob sodbi očital moj prijatelj, znani makedonski novinar Milenko Nedelkovski, lahko isto rečem Janši tudi jaz:

»Ker nisi sodil komunistom za zločine, bodo oni sodili tebi zaradi vsega ostalega!«

Zmago Jelinčič Plemeniti

, , , , , , ,