Zahteva za ukrepanje

November 30, 2020
Posted in News, Novice
November 30, 2020 Alenka

Ne dovolimo žaliti slovenske vojske!

Ljubljana 30. 11. 2020
mag. Matej Tonin,
Minister za obrambo
Ministrstvo za obrambo,
Vojkova cesta 55,
1000 Ljubljana


ZADEVA: ZAHTEVA ZA UKREPANJE

Spoštovani gospod minister,

pišem ti v zvezi z zadnjo eskapado »umetnice« ga. Jadranke Juras, ki je v oddaji Zadnja beseda na RTV SLO izjavila sledeče: »Sama smatran, da je velika odgovornost, da hodiš na misije in pobijaš lokalno prebivalstvo. Velika odgovornost, da naši vojaki sploh hodijo nekam, kjer ne branijo Slovenije, vendar so vpleteni v globalno vojno proti terorizmu, ki traja že vse od leta 2001 in ji ni videti konca.«

V zvezi s tem te, spoštovani minister sprašujem, ali bo pooblaščena uradna oseba, na Inšpektoratu RS za obrambo, g. Ivan Trafela sprožil proti Jurasovi kazenski pregon po 159. členu (obrekovanje) in po 160. členu (žaljiva obdolžitev), kar je omenjena gospa nedvomno storila.

Že sam citiran stavek je dovolj indikativen, v dodatek pa sodijo njena razmišljanja, da vojska služi le imperialističnem ciljem in vojno industriji.  V Slovenski nacionalni stranki smo prepričani, da je proti ga. Juras potrebno sprožiti postopek, ker pa glede na njeno levičarsko usmeritev mislim, da tega gospod »pooblaščena uradna oseba« tega ne bo storil, te na njegovo zelo verjetno nedelo opozarjam.

V SNS cenimo in spoštujemo slovensko vojsko, saj brez nje ne bi bilo slovenske države. Prepričani smo, da je slovenska vojska temelj državnosti, temelj obrambe in lahko edina zagotavlja integriteto države, zato ne dovolimo da kdor koli omalovažuje, žali ali obrekuje slovensko vojsko.


S spoštovanjem,

Zmago Jelinčič Plemeniti,
vodja