Zakaj smo proti vladnemu “zlatem tiru”?

May 22, 2017
Posted in Novice
May 22, 2017 Alenka

ZAKAJ SMO PROTI VLADNEMU »ZLATEMU TIRU«? PROTI SMO, KER:                                                                                sporočilo št.1

  1. VLADNI DRUGI TIR je SLEPI TIR za LUKO KOPER, saj nas bodo zaradi prepočasne izgradnje prehiteli Avstrijci iz severno zahodne smeri.
  2. VLADNI DRUGI TIR bo 2-3krat PREPLAČAN in bo na dolgi rok (v 45 letih) gospodarstvo stal cca 3 milijarde (dajatve LUKE in pristojbine transporta)
  3. Popolnoma ZANEMARJA RAZVOJ ISTRE in življenje lokalnega prebivalstva, saj ohranja nevzdržno in življenjsko nevarno sedanjo progo v pobočju Kraškega roba.
  4. Ukinja SUVERENOST države Slovenije, ker je v zakonu uveljavljeno upravljanje s pravico veta. Vlada s tem zakonom suverenost poklanja Madžarom in zalednim državam. Slovenski davkoplačevalci nismo naprodaj!
  5. Smo PROTI DVOJNI CENI ZA ENOJNI TIR. Resnični dvojni drugi TIR naj se zgradi z DOMAČIM KAPITALOM in Z DOMAČIM ZNANJEM.
  6. Treba je na novo začrtati TRASO. Vlada nam prodaja 25 let star in zastarel projekt kot razvojni projekt. Potrebna je revizija železniške povezave Koper- Divača z novimi spoznanji znanosti, tehnike, ekonomije, tehnologije in okoljevarstva.
  7. Razvoj zavira VLADA – ne DAVKOPLAČEVALCI. Vleče nas za nos in v novo avanturo TEŠ6. Tudi pri tej se je brezglavo mudilo.

 

Davkoplačevalci, podpišite obrazec in potrdite svoj podpis na svoji upravni enoti in potrjenega oddajte osebno vsak dan na zbirno mesto:

  1. parkirišče ob novi cerkvi Ljubljana PODUTIK od 16-18 ure ali po dogovoru – telefon 040 203-524 ali 01 519-78-76. Ali pa po pošti na naslov:
  2. REFERENDUM DRUGI TIR, pp.122, 1000 Ljubljana
  3. Vili Kovačič, Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana

Ljubljana, 21.05.2017                         Vili Kovačič,  državljan K.

DavkoPlacevalciSeNeDamo

Vse informacije in obrazec za podpis dobite na Google: referendumdrugitir.si